Over Stichting Signaal

Stichting Signaal is een onafhankelijke stichting die zich inzet voor kinderen met een spierziekte of kanker. Door het werven van fondsen en donaties tracht Signaal een toegoevoegde waarde te kunnen realiseren voor doelstellingen waarbij het kind centraal staat. Dit alles met als doel:

- Algemeen belang tot bijdrage aan kinderbelangen op het gebied van:
Recreatie entertaiment en amusement
- Maatschappelijke en financiele ondersteuning tbv kinderprojecten
- Organiseren en of sponseren van kinder thema’s
- Inzet en ondersteuning van persoonlijke kinderwensen
- Bijdrage leveren aan organistaties als doel ter verbetering van welzijn van welbehoevende kinderen.

Stichting Signaal levert ook een bijdrage aan wetenschappelijk onderzoek ter genezing en betere behandelingen.Centraal hierbij staat de vermindering van pijn en strijd, meer genezing en een hogere levenskwaliteit. Nu en op latere leeftijd van het kind.

Specifiek streeft Stichting Signaal naar het verhogen van de genezingskans van zieke kinderen, het verbeteren van de kwaliteit van de behandeling(en) en het verminderen van bijwerkingen na de behandeling(en). Meer dan 95% van de bestaande fondsen richten zich namelijk op alle vormen van kanker bij volwassenen.

Kanker bij kinderen is veel zeldzamer dan bij volwassenen. Gelukkig maar! Dit is tegelijkertijd een probleem want hierdoor richten deze fondsen zich niet speciaal op kinderkanker.

Dankzij informatie uit afgerond onderzoek, zijn de specialisten ervan overtuigd dat we nieuwe behandelingsmogelijkheden kunnen ontwikkelen om kinderkanker vaker te genezen en ‘vriendelijker’ te behandelen. Daarvoor is het absoluut noodzakelijk om vernieuwend onderzoek in gang te zetten, specifiek gericht op kinderkanker.

Daarnaast zet Stichting Signaal zich in voor het geven van voorlichting op het gebied van kinderkanker en spierziekten bij kinderen met als doel bewustwording, attitudeverandering en gedragsverandering van zowel kinderen als van volwassenen.

Bekijk hier alle Stichting Signaal evenementen


Bekijk hier alle antwoorden op vragen over Signaal


Bekijk hier alle Stichting Signaal financiële verslagen

Help mee in de strijd tegen kanker en spierziekte bij kinderen